Menu
Счетоводни услуги от ИНБАЛАНС
InBalance News е проект на ИНБАЛАНС България
За да ни се доверите, трябва да ни опознаете!

НОИ стартира нова е-услуга за справки относно приетите документи по Наредбата за паричните обезщетения и помощи от ДОО

  • Написана от 

НОИ стартира нова е-услуга за справки относно приетите документи по Наредбата за паричните обезщетения и помощи от ДООНова електронна услуга, даваща достъп до информация за приетите от НОИ документи по Наредбата за паричните обезщетения и помощи от ДОО, е налична от 10 юни 2016 г. в интернет страницата на институцията. 

Новата „Справка по БУЛСТАТ за представени документи в ИСЕОДД“ дава възможност на осигурителите и самоосигуряващите се лица освен входящите номера на приетите документи, да видят и основната информация, съдържаща се в тях. Е-услугата е достъпна чрез идентификационен код на осигурителя (ИКО) в рубриката “Е-услуги”⇒раздел “Справки” - „по БУЛСТАТ и ИКО на НОИ“ и е част от групата „Справки по Булстат за парични обезщетения и помощи“, информират от НОИ.

Направени са и актуализации в две други справки. 

В обновената „Справка за представени в НОИ документи и изплатени обезщетения и помощи от ДОО по Булстат“ вече се отразяват всички приети от осигурителите документи по НПОПДОО с актуалния статус на тяхната обработка. Обратната връзка за движението на документацията след приемането ѝ в НОИ е в помощ на работодателите, които имат достъп до ресурса с БУЛСТАТ и ИКО.  

Осигурените лица могат да получат информация за приетите документи за изплащане на обезщетенията от ДОО и статуса на тяхната обработка в „Справка за представени в НОИ документи и изплатени обезщетения и помощи от ДОО“. Необходим е персонален идентификационен код на лицето. До тази е-услуга се стига през рубриката “Е-услуги”⇒раздел “Справки” - „по ЕГН и ПИК на НОИ“→ „Справки за парични обезщетения и помощи“

Източник: НОИ
Влезте, за да коментирате

Категории

InBalance

Следвай ни

 Следвай InBalance News във Facebook Следвай InBalance News в Google+ Следвай InBalance News в Twitter Следвай InBalance News в LinkedIn

Популярни тагове