Menu
Счетоводни услуги от ИНБАЛАНС
InBalance News е създаден и се поддържа от ИНБАЛАНС България
За да ни се доверите, трябва да ни опознаете!

НАП пуска нова е-услуга на във връзка с автоматичния обмен на финансова информация по FATCA

  • Написана от 

НАП пуска нова е-услуга на във връзка с автоматичния обмен на финансова информация по FATCAНова електронна услуга на НАП с КЕП ще улеснява клиентите на приходната агенция, които са задължени да предоставят информация по FATCA споразумението.

Финансовите институции, които подват данни по чл. 142б, ал. 1 от Данъчно-осигурителния процесуален кодекс в xml формат за целите на автоматичния обмен на информация по FATCA споразумението, ще могат да се възползват от е-услугата “Предоставяне на информация за целите на автоматичния обмен в областта на прякото облагане, съдържаща следните основни елементи:

  • “Автоматичен обмен на финансова информация /FATCA/“ ;
  • „Тестова услуга: Автоматичен обмен на финансова информация /FATCA/“.

Услугата ще се използва само с „пълен“ достъп и е предназначена за  юридически лица с активна регистрация с квалифициран електронен подпис или упълномощени от тях лица. От данъчната администрация уточняват, че задължително следва да се посочи годината, за която се предоставя информацията (2014 г. или 2015 г.).

Направени са и обновявания в два формуляра с цел прецизиране на достъпа до е-услуги, предоставяни от НАП с КЕП (обновените бланки могат да бъдат изтеглени от линковете по-долу):

Източник: НАП
Влезте, за да коментирате

Анкета

Знаете ли как влизащият в сила през май 2018 г. нов европейски регламент за защита на личните данни ще се отрази на задълженията ви като работодател.

Да, запознат съм с регламента и моите задължения по него като работодател, опериращ с лични данни. - 6.3%
Не, все още не съм проучил новите регулации в областта на личните данни. - 87.5%
Не, разчитам ТРЗ специалистът, който обслужва бизнеса ми, да ме информира за новите ми задължения. - 6.3%

Общо гласували: 16
Гласуването по тази анкета е приключило on: Август 31, 2018

Категории

InBalance

Следвай ни

 Следвай InBalance News във Facebook Следвай InBalance News в Google+ Следвай InBalance News в Twitter Следвай InBalance News в LinkedIn

Популярни тагове