Menu
Счетоводни услуги от ИНБАЛАНС
InBalance News е проект на ИНБАЛАНС България
За да ни се доверите, трябва да ни опознаете!

Изтича срокът за деклариране на дължимите данъци за първото тримесечие на 2016 г.

  • Написана от 

Изтича срокът за деклариране на дължимите данъци за първото тримесечие на 2016 г.Декларацията по чл. 55, ал. 1 от ЗДДФЛ и по чл. 201, ал. 1 от ЗКПО за дължими данъци (образец 4001) трябва да бъде подадена до 3 май.

От приходната агенция напомнят за това задължение на фирмите и самоосигуряващите се лица, които изплащат на физически лица доходи извън тези по трудов договор и удържат данък. 

Формулярът може да бъде изтеглен тук:

Декларацията се подава и от фирми и самоосигуряващи се лица, които плащат на физически лица доходи по извънтрудови правоотношения или от наем и са длъжни да удържат авансов данък върху тези доходи. От НАП обръщат внимание, че авансовите данъци се декларират до края на месеца, следващ тримесечието, през което е изплатен доходът. За доходи, изплатени през четвъртото тримесечие на годината, авансов данък не се дължи и съответно не се декларира. 

Окончателните данъци, удържани върху доходите на чуждестранни физически лица у нас, също се декларират с подаване на Образец 4001. Освен окончателните данъци върху възнаграждения за услуги, неустойки, обезщетения, стипендии за обучение в България, доходи от лихви, декларират се и тези върху доходите от дивиденти и др., дължими от местни и чуждестранни физически лица. Декларацията се подава и за данъци при източника по Закона за корпоративното подоходно облагане, като например данъци върху дивидентите и ликвидационните дялове в полза на чужди фирми и местни дружества, които не са търговци, включително общините, уточняват от данъчната администрация.

Източник: НАП
Влезте, за да коментирате

Категории

InBalance

Следвай ни

 Следвай InBalance News във Facebook Следвай InBalance News в Google+ Следвай InBalance News в Twitter Следвай InBalance News в LinkedIn

Популярни тагове