Menu
Счетоводни услуги от ИНБАЛАНС
InBalance News е създаден и се поддържа от ИНБАЛАНС България
За да ни се доверите, трябва да ни опознаете!

Обновена е версията на програмния продукт за генериране на отчетни регистри по ДДС

  • Написана от 

Обновена е версията на програмния продукт за генериране на отчетни регистри по ДДСОт приходната агенция информират своите клиенти, че в рубриката Програмни продукти от днес е достъпна  обновена версия, заедно с първоначална инсталация, на програмния продукт за генериране на отчетни регистри по ДДС, справка–декларация по ЗДДС и VIES декларация за 2016 г. и ръководство на потребителя за ползване на продукта.

Актуализацията е направена съгласно промените в Правилника за прилагане на ЗДДС.

От НАП съветват в случай, че работите с предходна версия на програмния продукт, да инсталирате новата версия 5.01, в която:

  • Добавена е възможност за генериране на файлове за 2016 г.
  • Отразени са промени в дневник за продажбите и справка-декларация за ДДС, съгласно изменения в ППЗДДС за данъчни периоди след януари 2016 г.

- наименованието на колона 12 от дневник за продажбите “Начислен ДДС за доставки по к. 11” се заменя с “Начислен ДДС за доставки по к. 11 и начислен данък (20 %), предвиден в закона в други случаи”;

- наименованието на колона 16 от дневник за продажбите “Начислен данък (20 %), предвиден в закона в други случаи” се заменя с “Начислен данък за доставки на стоки и услуги за лични нужди”;

- наименованието на клетка 23 от справка-декларацията за ДДС се изменя на “Начислен данък за доставки на стоки и услуги за лични нужди****”.

  • Отстранени са технически грешки при визуализация на данните.

Инсталационният файл и ръководството за потребителя за използване на продукта могат да бъдат изтеглени и от линковете по-долу:

Източник: НАП
Влезте, за да коментирате

Анкета

Знаете ли как влизащият в сила през май 2018 г. нов европейски регламент за защита на личните данни ще се отрази на задълженията ви като работодател.

Да, запознат съм с регламента и моите задължения по него като работодател, опериращ с лични данни. - 6.3%
Не, все още не съм проучил новите регулации в областта на личните данни. - 87.5%
Не, разчитам ТРЗ специалистът, който обслужва бизнеса ми, да ме информира за новите ми задължения. - 6.3%

Общо гласували: 16
Гласуването по тази анкета е приключило on: Август 31, 2018

Категории

InBalance

Следвай ни

 Следвай InBalance News във Facebook Следвай InBalance News в Google+ Следвай InBalance News в Twitter Следвай InBalance News в LinkedIn

Популярни тагове