Menu
Счетоводни услуги от ИНБАЛАНС
InBalance News е създаден и се поддържа от ИНБАЛАНС България
За да ни се доверите, трябва да ни опознаете!

Декларациите за последното тримесечие на 2015 г. при удържан авансов данък се подават до 1 февруари

  • Написана от 

Декларациите за последното тримесечие на 2015 г. при удържан авансов данък се подават до 1 февруариОт НАП напомнят на всички фирми и самоосигуряващи се лица, които изплащат доходи извън тези по трудов договор или наем и удържат авансов данък, че са задължени да подадат декларация по чл. 55, ал. 1 от ЗДДФЛ и по чл. 201, ал. 1 от ЗКПО за дължими данъци (образец 4001) за четвъртото тримесечие на 2016 г. 

Данъчните уточняват, че декларацията се подава и за окончателните данъци, удържани върху доходите на чуждестранни физически лица у нас (възнаграждения за услуги, неустойки, обезщетения, стипендии за обучение в България, доходи от лихви и други), както и за окончателните данъци, дължими от местни и чуждестранни физически лица за доходите от дивиденти и ликвидационни дялове и др. Формулярът се използва и за декларирането на данъци при източника по ЗКПО върху дивидентите и ликвидационните дялове в полза на чужди фирми и местни дружества, които не са търговци, включително общините.

От НАП напомнят също, че предприятията и самоосигуряващите се лица-платци на доходи от наем или от управление и контрол, които се облагат с окончателен данък, начислени и/или изплатени в полза на лица, местни на друга държава - членка на Европейския съюз, предоставят информация за тези доходи с декларацията по чл. 55, ал. 1 от ЗДДФЛ и по чл. 201, ал. 1 от ЗКПО, подавана за четвъртото тримесечие на годината. 

Срокът, в който трябва да бъдат подадени документите в приходната агенция, е 31 януари, но тъй като той е почивен ден, задължените лица ще могат да подават декларация до 1 февруари 2016 г.

Декларацията и приложенията към нея могат да бъдат изтеглени и от прикачените по-долу файлове.

Източник: НАП

Влезте, за да коментирате

Анкета

Знаете ли как влизащият в сила през май 2018 г. нов европейски регламент за защита на личните данни ще се отрази на задълженията ви като работодател.

Да, запознат съм с регламента и моите задължения по него като работодател, опериращ с лични данни. - 6.3%
Не, все още не съм проучил новите регулации в областта на личните данни. - 87.5%
Не, разчитам ТРЗ специалистът, който обслужва бизнеса ми, да ме информира за новите ми задължения. - 6.3%

Общо гласували: 16
Гласуването по тази анкета е приключило on: Август 31, 2018

Категории

InBalance

Следвай ни

 Следвай InBalance News във Facebook Следвай InBalance News в Google+ Следвай InBalance News в Twitter Следвай InBalance News в LinkedIn

Популярни тагове