Menu
Счетоводни услуги от ИНБАЛАНС
InBalance News е проект на ИНБАЛАНС България
За да ни се доверите, трябва да ни опознаете!

Декларациите за корпоративни данъци трябва да бъдат подадени до 31 март

  • Написана от 

Декларациите за корпоративни данъци трябва да бъдат подадени до 31 мартОт НАП напомнят, че на 31 март изтича срокът за подаване на декларациите за облагане с корпоративни данъци. Това е и крайният срок, в който фирмите трябва да платят дължимия корпоративен данък, след приспадането на направените авансови вноски.

Според статистиката на приходната агенция до момента са подадени 103 000 декларации по електронен път с електронен подпис. Очаква се до края на месеца общият брой на подадените хартиени и електронни формуляри да достигне 400 000. 

От НАП отново разясняват, че фирмите, които подадат декларациите си по електронен път, ползват 1% отстъпка от дължимия годишен корпоративен данък (но не повече от 1000 лв.).  Тази отстъпка се ползва, само ако и данъкът е внесен в срок до 31 март 2015 г. Плащането на задължението към хазната може да стане във всяка банка с попълване на вносна бележка за плащане към бюджета. Други вариант за плащане са с пощенски запис или чрез интернет.

Заедно с корпоративните декларации фирмите трябва да подадат и годишните отчети за дейността си. Възможностите за подаване на отчетите са  или по електронен път в НСИ, задължително подписани с електронен подпис, или на хартиен носител в офисите на НАП. Обменът на информация между двете институции става изцяло по служебен път.

Новите образци за данъчни декларации по по ЗДДФЛ, ЗКПО и ЗДЗП за 2015 г. могат да бъдат изтеглени от интернет страницата на НАП и, както и тук.

Информация за подаването на годишните отчети за дейността ще откриете тук.

Източник: НАП
Влезте, за да коментирате

Категории

InBalance

Следвай ни

 Следвай InBalance News във Facebook Следвай InBalance News в Google+ Следвай InBalance News в Twitter Следвай InBalance News в LinkedIn

Популярни тагове