Menu
Счетоводни услуги от ИНБАЛАНС
InBalance News е създаден и се поддържа от ИНБАЛАНС България
За да ни се доверите, трябва да ни опознаете!

Ще подаваме данъчни декларации онлайн без електронен подпис от 15 януари

  • Написана от 

Ще можем да подаваме данъчните си декларации онлайн и без електронен подпис след 15 януари Ще можем да подаваме данъчните си декларации онлайн и без електронен подпис след 15 януари, когато вече ще бъде активна новата услуга на НАП.

Годишната декларация за облагането на доходите на физическите лица вече ще се подава по електронен път и без електронен подпис, като за целта желаещите да се възползват от тази възможност трябва да имат персонален идентификационен код (ПИК), който се издава безплатно в офиса на НАП по постоянен адрес. 

Персоналният идентификационен код служи и за проверка на осигурителния статус ( дни в осигуряване, дневно работно време в часове, отработени часове общо, наличие на положен извънреден труд в часове, осигурителен доход в лв., начислен месечен облагаем доход), за получаване на информация за пенсионния фонд за втора пенсия и натрупаните суми по партидата, както и за проследяване какъв трудов договор е декларирал пред НАП работодателят. Чрез ПИК клиентите на Агенцията за приходите могат да поискат и издаването на документ, като например удостоверение за липса на задължения, да проверят какви са задълженията им към бюджета, както и какви плащания са направили. 

Вход в портала на НАП за Е-услуги, достъпни с персонален идентификационен код (ПИК): Е-УСЛУГИ С ПИК

 

Източник: НАП

Влезте, за да коментирате

Анкета

Знаете ли как влизащият в сила през май 2018 г. нов европейски регламент за защита на личните данни ще се отрази на задълженията ви като работодател.

Да, запознат съм с регламента и моите задължения по него като работодател, опериращ с лични данни. - 6.3%
Не, все още не съм проучил новите регулации в областта на личните данни. - 87.5%
Не, разчитам ТРЗ специалистът, който обслужва бизнеса ми, да ме информира за новите ми задължения. - 6.3%

Общо гласували: 16
Гласуването по тази анкета е приключило on: Август 31, 2018

Категории

InBalance

Следвай ни

 Следвай InBalance News във Facebook Следвай InBalance News в Google+ Следвай InBalance News в Twitter Следвай InBalance News в LinkedIn

Популярни тагове