Menu
Счетоводни услуги от ИНБАЛАНС
InBalance News е проект на ИНБАЛАНС България
За да ни се доверите, трябва да ни опознаете!

НАП: Достъпни са предварително попълнените декларации за облагане на доходите на физически лица

  • Написана от 

Достъпни са предварително попълнените декларации за облагане на доходите на физически лицаОбещаните от приходната агенция предварително попълнените декларации за облагане на доходите на физически лица са достъпни от днес, 10.03.2020 г., в портала за е-услуги на НАП. 

За използването им е необходим персонален идентификационен код или квалифициран електронен подпис. Информацията в декларациите е с източник справките, подадени от работодателите и самоосигуряващите се лица за платените от тях през миналата година заплати, хонорари и други доходи на физически лица. 

Потребителите, които вече имат достъп до въведените данни за получени от тях доходи от трудови правоотношения, граждански договори и хонорари, субсидии, изплатени на земеделски производители, доходи от наем за имоти, чиито наематели са юридически лица, трябва да извършат внимателна проверка и при необходимост да коригират или допълнят информацията преди подаването на декларацията, съветват от НАП.

Лицата, които нямат електронен подпис или ПИК, могат да декларират доходите си на място в офис на НАП или по пощата. Данъчната кампания за деклариране на доходите, получени през 2019 г. приключва на 30 април., припомнят от Агенцията.

Полезно видео, разясняващо използването на предварително попълнените декларации за облагане на доходите на физически лица, е публикувано в you tube канала на НАП - https://www.youtube.com/watch?v=qX8ePZs8To4

Източник: НАП

Влезте, за да коментирате

Следвай ни в социалните мрежи

 Следвай InBalance News във Facebook Следвай InBalance News в Twitter Следвай InBalance News в LinkedIn

Категории

InBalance

Популярни тагове