Menu
Счетоводни услуги от ИНБАЛАНС
InBalance News е проект на ИНБАЛАНС България
За да ни се доверите, трябва да ни опознаете!

Нова е-услуга на НАП „Справка за изплатени доходи (различни от трудови) на физически лица“

Нова е-услуга на НАПСправка за вида и размера на изплатените на физическо лице доходи, различни от тези по трудово правоотношение, както и за удържания данък върху тях, може да бъде направена чрез достъпна от днес в портала на НАП нова е-услуга. 

Информация за това дали предприятия и самоосигуряващи се лица са подали данни за изплатени от тях доходи, различни от тези по трудов договор, като например хонорари, може да бъде получена онлайн, като за достъп до услугата е необходим персонален идентификационен код или квалифициран електронен подпис за физически лица, имащи разрешен пълен достъп до услугите на НАП и такива с КЕП на упълномощено лице, на които е разрешен пълен достъп до услугите „Предоставяне на данъчна и осигурителна информация и информация от данъчно-осигурителната сметка“.

От НАП допълват, че справките ще са полезни за коректното деклариране на доходите на физическите лица при подаване на ГДД и напомнят, че срокът за подаването на декларациите за облагане на доходите от 2018 г. изтича на 30 април 2019 г., като до тогава трябва да се плати и посоченият в тях данък за довнасяне. 

⇒ Полезни материали

› Портал за електронни услуги на Националната агенция за приходите - https://inetdec.nra.bg/

› Годишната данъчна декларация по чл. 50 от ЗДДФЛ за 2018 г. с БАРКОД (образец 2001)

› Нови декларации за стартиращата на 10 януари Данъчна кампания 2019 г.

Влезте, за да коментирате

Следвай ни в социалните мрежи

 Следвай InBalance News във Facebook Следвай InBalance News в Twitter Следвай InBalance News в LinkedIn

Категории

InBalance

Популярни тагове