Menu
Счетоводни услуги от ИНБАЛАНС
InBalance News е проект на ИНБАЛАНС България
За да ни се доверите, трябва да ни опознаете!

НАП публикува нова версия на off-line модула за интрастат оператора за 2019 г.

Нова версия на off-line модула за интрастат оператораза 2019 г.За Интрастат операторите, които ползват off-line модул МИО (Модул за интрастат оператора), вече е налична нова версия на продукта за 2019 г., информират от НАП.

При инсталирането ѝ е необходимо първо да бъде премахната предходната, като препоръката на приходната агенция е предварително да бъдат архивирана директорията db, която се намира в C:\intrastat\iom (ако старата инсталация е направена в директорията по подразбиране) и данните да бъдат съхранени в подходящ формат на безопасно място извън директорията, в която е инсталиран МИО. 

В указанията за инсталиране на офлайн МИО версия 6.0.0 за 2019 г. са посочени също така и техническите параметри, които трябва да бъдат осигурени за успешна работа с продукта: 

  • Операционна система: Windows или Linux/Unix
  • Java Runtime Environment 1.7.0 или по-нова (32 или 64 битова) версия - достъпна безплатно на: http://www.java.com
  • Най-малко 82 MB свободно дисково пространство за инсталиране, като се има предвид че тук не се включва необходимото дисково пространство за запазване на декларациите/транзакциите.

След инсталиране на модула МИО за първи път, потребителското име по подразбиране е „intrastat” и паролаta по подразбиране е “intrastat”. Те могат да бъдат сменени в последствие по указания в ръководството начин.

Друго важно уточнение е, че при използването на off-line софтуера на НАП (МИО)  и на on-line софтуера (МСО) в полето нето/тегло/кг, десетичната запетая служи за разделяне на килограми и грамове.

Инсталационните файлове и указанията за ползване са достъпни в интернет страницата на НАП, рубрика За бизнеса » Интрастат » Софтуер и ръководство за ползване, както и тук: 

off-line модул МИО (Модул за интрастат оператора) за 2019 г. Версия на български от 01.02.2019

off-line модул МИО (Модул за интрастат оператора) за 2019 г. Версия на английски от 01.02.2019

off-line модул за Linux за 2019 г. от 01.02.2019

Указание за инсталиране и обновяване на МИО за 2019 г.

Източник: НАП

Влезте, за да коментирате

Следвай ни в социалните мрежи

 Следвай InBalance News във Facebook Следвай InBalance News в Twitter Следвай InBalance News в LinkedIn

Категории

InBalance

Популярни тагове