Menu
Счетоводни услуги от ИНБАЛАНС
InBalance News е проект на ИНБАЛАНС България
За да ни се доверите, трябва да ни опознаете!

Електронните магазини се декларират в НАП до края на март 2019 г.

Електронните магазини се декларират в НАП до края на март 2019 г.От НАП припомнят задължението на търговците, използващи собствен електронен магазин или предлагащи на клиентите си стоки и услуги онлайн чрез публично достъпни платформи за продажби, да подадат съответната информация за дейността си като използват портала за е-услуги на приходната агенция. 

Срокът за изпълнение на цитираното изискване към физически и юридически лица, които към момента извършват продажби по интернет по занятие, е 29 март 2019 г. Търговците, които планират ползването на електронен магазин в бъдеще, трябва да изпратят данни за него преди да стартират дейността си. От НАП уточняват, че задължението не се отнася за физическите лица, които инцидентно са продали свои лични вещи. 

Подаването на информация става само по електронен път, като за целта е необходим електронен подпис. Електронната услуга е достъпна в портала на Агенцията от 28.12.2018 г.

Още за новите нормативни изисквания към дейността на на онлайн търговците вижте тук: Какви нови изисквания към електронните магазини се въвеждат с промените в Наредба Н-18

Източник: НАП

Влезте, за да коментирате

Категории

InBalance

Следвай ни

 Следвай InBalance News във Facebook Следвай InBalance News в Google+ Следвай InBalance News в Twitter Следвай InBalance News в LinkedIn

Популярни тагове