Menu
Счетоводни услуги от ИНБАЛАНС
InBalance News е проект на ИНБАЛАНС България
За да ни се доверите, трябва да ни опознаете!

Актуализирани xml схеми за подаване на данни от фискални устройства публикува НАП

Актуализирани xml схеми за подаване на данни от фискални устройстваНАП публикува в интернет страницата си, в рубриката За бизнеса » Програмни продукти » Фискални устройства » XML схеми актуализирани актуализирани xml описания и xsd схеми за подаване на данни от фискалните устройства/ИАСУТД.

Обновяването е наложено от публикуваните в ДВ, бр. 80 от 28 септември 2018 г. промени в Наредба № Н-18. 

Допълнителна информация, която от приходната агенция предоставят в пакета от файлове: във версията на услугите за получаване на данни от ФУ/ИАСУТД през дистанционна връзка чрез мрежите на мобилните оператори, актуализирана съгласно измененията и допълненията на Наредба № Н-18 от 13 декември 2016 г., публикувани в ДВ. бр.80 от 28 септември 2018г., сървърът на НАП няма да поставя символ 0x0D (Carriage Return) в края на отговора. Дължината на съобщението за отговор, съгласно изискването на Наредбата за http комуникация с НАП и http стандарта, ще се определя от поле 'Content-Length' на header-a, наличен в отговора (response).

Актуализираните схеми са достъпни за изтегляне и тук:

Актуализирани xml описания и xsd схеми за подаване на данни от фискалните устройства/ИАСУТД (съгласно промени в Наредба № Н-18 от 13 декември 2006 г., публикувани в ДВ, бр. 80 от 28 септември 2018 г.)

Източник: НАП

Влезте, за да коментирате

Следвай ни в социалните мрежи

 Следвай InBalance News във Facebook Следвай InBalance News в Twitter Следвай InBalance News в LinkedIn

Категории

InBalance

Популярни тагове