Menu
Счетоводни услуги от ИНБАЛАНС
InBalance News е проект на ИНБАЛАНС България
За да ни се доверите, трябва да ни опознаете!

Плащаме данъци, осигурителни вноски и други публични задължения онлайн

Плащаме данъци, осигурителни вноски и други публични задължения онлайнВ интернет страницата на НАП са възможни онлайн картови плащания на данъци, осигурителни вноски и други публични задължения без такса, информират от приходната агениця.

Новата е-услуга е достъпна чрез портала за електронни услуги на НАП и функционира 24 часа в денонощието, седем дни в седмицата. 

Важно уточнение, отбелязано в ръководството за плащане по електронен път на задължения към НАП чрез виртуален ПОС терминал:   

» Услугата стартира с прием на картови плащания, извършени с дебитни или кредитни карти Bcard и MasterCard (вкл. Maestro), издадени от доставчици на платежни услуги, опериращи на територията на Република България и участващи в платежната система с окончателност на сетълмента БОРИКА. Възможност за плащания с платежни карти Visa, както и с други платежни карти, издадени от доставчици на платежни услуги, опериращи извън територията на Република България, в държави от Европейския съюз и извън Европейския съюз ще се предостави на клиентите на НАП на по-късен етап.

Като важно преимущество на картовите плащания на дължимите данъци и осигурителни вноски от НАП посочват незабавното отразяване на превода в данъчно-осигурителната сметка на клиента.  Освен че погасяването на задълженията е без допълнителна такса, то се случва на момента, а не за 24 или повече часа, както е при традиционните банкови преводи. 

Ако обаче през виртуалния ПОС терминал са платени задължения към други институции или задължения, които са в процес на принудително изпълнение, погасяването им се отразява след допълнителна обработка и разпределение и отнема повече време, отбелязват от НАП.

Онлайн дължими данъци, осигуровки и други задължения, събирани от приходната агенция, могат да бъдат платени и към банкова сметка на НАП чрез ePay. В този случай обаче се начисляват такси съгласно тарифата на ePay.bg

В допълнение, без такси клиентите на НАП могат да преведат задълженията си и чрез инсталираните физически ПОС терминали на работните места в салоните за обслужване на НАП.

Полезен ресурс:Ръководство за потребителя за плащане през виртуален ПОС терминал

Източник: НАП

Влезте, за да коментирате

Следвай ни в социалните мрежи

 Следвай InBalance News във Facebook Следвай InBalance News в Twitter Следвай InBalance News в LinkedIn

Категории

InBalance

Популярни тагове