Menu
Счетоводни услуги от ИНБАЛАНС
InBalance News е създаден и се поддържа от ИНБАЛАНС България
За да ни се доверите, трябва да ни опознаете!

Плащаме данъци, осигурителни вноски и други публични задължения онлайн

Плащаме данъци, осигурителни вноски и други публични задължения онлайнВ интернет страницата на НАП са възможни онлайн картови плащания на данъци, осигурителни вноски и други публични задължения без такса, информират от приходната агениця.

Новата е-услуга е достъпна чрез портала за електронни услуги на НАП и функционира 24 часа в денонощието, седем дни в седмицата. 

Важно уточнение, отбелязано в ръководството за плащане по електронен път на задължения към НАП чрез виртуален ПОС терминал:   

» Услугата стартира с прием на картови плащания, извършени с дебитни или кредитни карти Bcard и MasterCard (вкл. Maestro), издадени от доставчици на платежни услуги, опериращи на територията на Република България и участващи в платежната система с окончателност на сетълмента БОРИКА. Възможност за плащания с платежни карти Visa, както и с други платежни карти, издадени от доставчици на платежни услуги, опериращи извън територията на Република България, в държави от Европейския съюз и извън Европейския съюз ще се предостави на клиентите на НАП на по-късен етап.

Като важно преимущество на картовите плащания на дължимите данъци и осигурителни вноски от НАП посочват незабавното отразяване на превода в данъчно-осигурителната сметка на клиента.  Освен че погасяването на задълженията е без допълнителна такса, то се случва на момента, а не за 24 или повече часа, както е при традиционните банкови преводи. 

Ако обаче през виртуалния ПОС терминал са платени задължения към други институции или задължения, които са в процес на принудително изпълнение, погасяването им се отразява след допълнителна обработка и разпределение и отнема повече време, отбелязват от НАП.

Онлайн дължими данъци, осигуровки и други задължения, събирани от приходната агенция, могат да бъдат платени и към банкова сметка на НАП чрез ePay. В този случай обаче се начисляват такси съгласно тарифата на ePay.bg

В допълнение, без такси клиентите на НАП могат да преведат задълженията си и чрез инсталираните физически ПОС терминали на работните места в салоните за обслужване на НАП.

Полезен ресурс:Ръководство за потребителя за плащане през виртуален ПОС терминал

Източник: НАП

Влезте, за да коментирате

Анкета

Знаете ли как влизащият в сила през май 2018 г. нов европейски регламент за защита на личните данни ще се отрази на задълженията ви като работодател.

Категории

InBalance

Следвай ни

 Следвай InBalance News във Facebook Следвай InBalance News в Google+ Следвай InBalance News в Twitter Следвай InBalance News в LinkedIn

Популярни тагове