Menu
Счетоводни услуги от ИНБАЛАНС
InBalance News е създаден и се поддържа от ИНБАЛАНС България
За да ни се доверите, трябва да ни опознаете!

Ново в сайта на НАП - справка за търговски обекти, подлежащи на запечатване

Ново в сайта на НАП - справка за търговски обекти, подлежащи на запечатванеНова рубрика в интернет страницата на приходната агенция предоставя възможност от началото на 2018 г. да бъде направена справка за подлежащите на запечатване търговски обекти и тяхното местонахождение.

Списъците с обектите, в които НАП е установил данъчни нарушения, за които се налага принудителната административна мярка „Запечатване на обект“ могат да бъдат намерени тук: За НАП » Търговски обекти, подлежащи на запечатване.

Данъчните припомнят, че с последните промени в ЗДДС подлежащият на запечатване обект може да бъде затворен независимо от евентуална промяна в субекта, който го стопанисва, стига лицето да знае, че обектът ще бъде запечатан. С публичното обявяване на списъците с търговски обекти, които предстои да бъдат запечатани от органите на приходната администрация, лица, на които е прехвърлено стопанисването на обекта-нарушител, по подразбиране се считат за информирани за принудителните административни мерките, които ще бъдат наложени. От Агенцията по приходите уточняват, че целта е да се ограничат опитите на търговци да заобикалят запечатването на обекта като прехвърлят стопанисването на обекта в рамките на ден на друго юридическо лице, включително с преназначаване на персонала, прехвърляне на касовите апарати, преподписване на договори с наемодатели и доставчици. 

Източник: НАП

Влезте, за да коментирате

Анкета

Знаете ли как влизащият в сила през май 2018 г. нов европейски регламент за защита на личните данни ще се отрази на задълженията ви като работодател.

Да, запознат съм с регламента и моите задължения по него като работодател, опериращ с лични данни. - 6.3%
Не, все още не съм проучил новите регулации в областта на личните данни. - 87.5%
Не, разчитам ТРЗ специалистът, който обслужва бизнеса ми, да ме информира за новите ми задължения. - 6.3%

Общо гласували: 16
Гласуването по тази анкета е приключило on: Август 31, 2018

Категории

InBalance

Следвай ни

 Следвай InBalance News във Facebook Следвай InBalance News в Google+ Следвай InBalance News в Twitter Следвай InBalance News в LinkedIn

Популярни тагове