Menu
Счетоводни услуги от ИНБАЛАНС
InBalance News е създаден и се поддържа от ИНБАЛАНС България
За да ни се доверите, трябва да ни опознаете!

НАП с нови е-услуги, предназначени за многонационални групи предприятия

НАП с нови е-услуги, предназначени за многонационални групи предприятияДве нови е-услуги на приходната агенция, предназначени за многонационални групи предприятия, са активни в портала на НАП от 1 декември 2017 г.

Допълненията към списъка с електронни административни услуги на Агенцията са:

  • „Уведомление по чл. 143ш от Данъчно-осигурителния процесуален кодекс (ДОПК) във връзка с подаването на отчети по държави от многонационална група предприятия“; и
  • „Предоставяне на отчет по държави по чл. 143ф от Данъчно-осигурителния процесуален кодекс (ДОПК) от многонационална група предприятия“.

Услугите се ползват с квалифициран електронен подпис (КЕП) и достъп до категория “Предоставяне на информация за целите на автоматичния обмен в областта на прякото облагане“. От НАП информират, че лицата, които вече имат пълен достъп до въпросната категория, ще получат достъп до новите е-услуги автоматично. 

В помощ на клиентите си от приходната агенция са подготвили и два документа с указания за за попълването на уведомленията по чл. 143ш от ДОПК и отчетите по държави по чл. 143ф от ДОПК. Достъпни са в рубриката "Обмен на отчети по държави", както и тук:

Редът за подаване на отчети по държави от членове на многонационални групи предприятия беше регламентиран в края на октомври със заповед на изпълнителния директор на НАП. Вижте повече ТУК.

Източник: НАП

 

Влезте, за да коментирате

Анкета

Знаете ли как влизащият в сила през май 2018 г. нов европейски регламент за защита на личните данни ще се отрази на задълженията ви като работодател.

Да, запознат съм с регламента и моите задължения по него като работодател, опериращ с лични данни. - 6.3%
Не, все още не съм проучил новите регулации в областта на личните данни. - 87.5%
Не, разчитам ТРЗ специалистът, който обслужва бизнеса ми, да ме информира за новите ми задължения. - 6.3%

Общо гласували: 16
Гласуването по тази анкета е приключило on: Август 31, 2018

Категории

InBalance

Следвай ни

 Следвай InBalance News във Facebook Следвай InBalance News в Google+ Следвай InBalance News в Twitter Следвай InBalance News в LinkedIn

Популярни тагове