Menu
InBalance News е проект на Счетоводна мрежа ИНБАЛАНС
Бизнес услуги от ново поколение ► Счетоводна мрежа ИНБАЛАНС
За да ни се доверите, трябва да ни опознаете! ► Счетоводна мрежа ИНБАЛАНС

НАП актуализира платформата си за електронно подписване на документи и файлове

НАП актуализира платформата си за електронно подписване на документи и файловеОт днес, 28 ноември 2017 г., платформата на НАП за електронно подписване на документи и файлове е актуализирана.

От приходната агенция уточняват, че целта на обновяването е безпроблемната работа със софтуера през актуалните версии на всички популярни уеб браузъри - Internet Explorer 11, Microsoft Edge, Google Chrome и Mozilla Firefox за Windows, Linux и MacOS. Актуализацията се отнася за всички данни, подавани по електронен път, с изключение на тези по реда на ЗДДС, за които предстои да бъде извършена на следващ етап. 

За улеснение на потребителите от НАП са подготвили и инструкции за подписване на документи в Портала за е-услуги на Агенцията. Важно за коректото функциониране на компонента за подписване е спазването на препоръките относно техническите изисквания към системата, с която работите. В текста на указанията е посочено следното: 

"1. Изисквания за работа с компонента за подписване

  • Персонален компютър с инсталирана ОС, web браузър и провайдър, поддържани от доставчиците на КЕП. Компонентът за подписване е съвместим с най-често използваните платформи: Windows (32bit и 64bit) във версия XP (SP3) или по-висока, Linux (32bit и 64bit) и OSX (64bit). Използването на компонента е достъпно под браузърите Internet Explorer/Edge, Google Chrome и Mozilla Firefox.
  • Java, версия 7 или по-висока.

* Препоръчва се обновяване на браузърите и Java до последните версии, препоръчвани от производителите за съответните операционни системи.

** Работата с компонента за подписване от потребители с Linux и OSX операционни системи изисква използване на Oracle Java."

Файлът с подробното описание на работния процес е достъпен в интернет страницата на НАП, както и за изтегляне от линка по-долу:

Източник: НАП

Влезте, за да коментирате

Следвай ни в социалните мрежи

 Следвай InBalance News във Facebook Следвай InBalance News в Twitter Следвай InBalance News в LinkedIn

Категории

InBalance

Популярни тагове