Menu
Счетоводни услуги от ИНБАЛАНС
InBalance News е проект на ИНБАЛАНС България
За да ни се доверите, трябва да ни опознаете!

Удостоверенията за местно лице за данъчни цели се издават в офисите на НАП

Удостоверенията за местно лице за данъчни цели се издават в офисите на НАПНАП напомни на клиентите си, че в офисите на приходната агенция се издават удостоверенията за местно лице за данъчни цели, включително и когато е необходимо удостоверяване върху формуляр на чуждестранна данъчна администрация.

В тези случай също трябва да бъде подадено "Искане за издаване на удостоверение за местно лице" (Обр. № Окд-273) с приложен към него формуляр от съответната чуждестранна данъчна администрация, придружен с точен превод на български език, извършен от заклет преводач.

От НАП уточняват, че за да се облекчи процесът и да се намали времето за издаване на документа, искането трябва да бъде подадено своевременно и с посочена коректно информация в Част ІІ относно данни, имащи значение за определянето на физическото лице,включително ЕТ, като местно лице за Република България. Обърнато е внимание също така, че данните, свързани с размер на получен доход в България за дадена година, които лицата посочват в представяните формуляри на чуждестранни данъчни администрации, подлежат на удостоверяване от НАП само в случаите, когато лицето отговаря на условията за „местно лице“ по смисъла на конкретна СИДДО.

Като изключение от приходната агенция посочват немските формуляри Bescheinigung EU/EWR der ausländischen Steuerbehörde zur Einkommensteuerklärung и Antrag auf Behandlung als unbeschränkt einkommensteuer-pflichtiger Arbeitnehmer nach §1 Abs. 3, §1A EstG. За да бъде удостоверена информацията в тях, лицата, които имат постоянен адрес или адрес на пребиваване в Република България, трябва да подадат „Искане за издаване на документ“ (Обр. № Окд-51).

Двата формуляра са достъпни за изтегляне в интернет страницата на НАП, в рубриката За граждани » Документи - данъци - Данъчно-осигурителен процесуален кодекс, както и от линковете по-долу:

Източник: НАП

Влезте, за да коментирате

Следвай ни в социалните мрежи

 Следвай InBalance News във Facebook Следвай InBalance News в Twitter Следвай InBalance News в LinkedIn

Категории

InBalance

Популярни тагове