Menu
Счетоводни услуги от ИНБАЛАНС
InBalance News е създаден и се поддържа от ИНБАЛАНС България
За да ни се доверите, трябва да ни опознаете!

Данъчно-осигурителна информация ще бъде предоставяна от НАП и по телефона срещу ПИК

Данъчно-осигурителна информация ще бъде предоставяна от НАП и по телефона срещу ПИКОт приходната агенция съобщават, че с последните промени в ДОПК се създава възможност гражданите и фирмите с ПИК да получават информация за своите данъчни и осигурителни задължения и по телефона.

Така съвсем скоро клиентите на НАП ще могат да се възползват от още един начин за достъп до данъчно-осигурителна информация наред с електронните услуги, достъпни с персонален идентификационен код или електронен подпис и опцията за лично посещение в офис на агенцията. Очаква се проверката за дължими данъци и осигуровки по телефона да стане възможна в близките месеци, информират от данъчната администрация и уточняват, че гратисният период, в който трябва да се изработи механизъм за прилагането на новите разпоредби на Данъчно-осигурителния процесуален кодекс, е 6 месеца. 

Според статистиката на приходната агенция от създаването си през 2008 г. до настоящия момент колцентърът е получил почти 3 милиона запитвания. Телефонно обаждане на информационния телефон на НАП 0700 18 700 е на цената на градски разговор от цялата страна за абонатите на стационарни телефони. 

Източник: НАП

Влезте, за да коментирате

Анкета

Знаете ли как влизащият в сила през май 2018 г. нов европейски регламент за защита на личните данни ще се отрази на задълженията ви като работодател.

Да, запознат съм с регламента и моите задължения по него като работодател, опериращ с лични данни. - 6.3%
Не, все още не съм проучил новите регулации в областта на личните данни. - 87.5%
Не, разчитам ТРЗ специалистът, който обслужва бизнеса ми, да ме информира за новите ми задължения. - 6.3%

Общо гласували: 16
Гласуването по тази анкета е приключило on: Август 31, 2018

Категории

InBalance

Следвай ни

 Следвай InBalance News във Facebook Следвай InBalance News в Google+ Следвай InBalance News в Twitter Следвай InBalance News в LinkedIn

Популярни тагове