Menu
Счетоводни услуги от ИНБАЛАНС
InBalance News е проект на ИНБАЛАНС България
За да ни се доверите, трябва да ни опознаете!

Ново попълнение в портала за Е-услуги на НАП, достъпни с квалифициран електронен подпис

Ново попълнение в портала за Е-услуги на НАП, достъпни с квалифициран електронен подписИнформация за фактури, издадени и включени в дневниците за продажби за определен данъчен период от регистрираните по ЗДДС лица, ще е достъпна онлайн чрез новата електронна услуга на НАП „Справка за декларираните продажби от регистрирани по ЗДДС лица за определен данъчен период“.

От приходната агенция уточняват, че за ползването ѝ е необходим квалифициран електронен подпис с разрешен пълен достъп до услугите на НАП, а за упълномощени лица - КЕП с пълен достъп до услугите за „Предоставяне на данъчна и осигурителна информация и информация от данъчно-осигурителната сметка“. Новата е-услуга е на разположение от 3 юли 2017 г., като чрез нея клиентите на Агенцията по приходите  ще имат възможност да следят коректното отразяване от доставчиците на направените от тях покупки. Заинтересованите лица ще могат да проверят и изпълнението на изискването за начисляване на ДДС, осигуряващо възможност за ползване на данъчен кредит, а също така и наличието на отразени продажби, по които лицето не е действителен получател.

Източник: НАП

Влезте, за да коментирате

Категории

InBalance

Следвай ни

 Следвай InBalance News във Facebook Следвай InBalance News в Google+ Следвай InBalance News в Twitter Следвай InBalance News в LinkedIn

Популярни тагове