Menu
Счетоводни услуги от ИНБАЛАНС
InBalance News е проект на ИНБАЛАНС България
За да ни се доверите, трябва да ни опознаете!

НАП обяви старта на летните проверки в морските курорти

НАП обяви старта на летните проверки в морските курортиДанъчните стартират традиционните си летни проверки в разгара на туристическия сезон по Черноморието.

От НАП обявиха началото на контролната кампания, в която ще се включат също и органите на МВР и Агенция „Митници“. Предстоящите над 25 000 ревизии ще са насочени основно към контрол на отчитането на обороти и издаване на касови бележки. В съобщението си от приходната агенция акцентират върху санкциите, които ще бъдат предприети за пръв път тази година, а именно - наред с регламенитраната в нормативните актове глоба при неиздаден касов бон ще се запечатва незабавно и търговският обект. За да откриват рискови търговци, от НАП ще следят дистанционно чрез връзката на всеки касов апарат със сървърите на агенцията отчитането на продажби, които значително се различават от обичайните. 

В полезрението на данъчните попадат освен хотели, ресторанти, барове, магазини, паркинги и други търговски обекти и доставчиците, снабдяващи туристическия бранш с храни и напитки. Проверките няма да бъдат ограничени само в големите курорти, предупреждават от агенцията. 

Източник: НАП

Влезте, за да коментирате

Следвай ни в социалните мрежи

 Следвай InBalance News във Facebook Следвай InBalance News в Twitter Следвай InBalance News в LinkedIn

Категории

InBalance

Популярни тагове