Menu
Счетоводни услуги от ИНБАЛАНС
InBalance News е проект на ИНБАЛАНС България
За да ни се доверите, трябва да ни опознаете!

Удостоверения за дължими данъци ще се предоставят по служебен път на банки, нотариуси и общини

Удостоверения за дължими данъци ще се предоставят по служебен път на банки, нотариуси и общиниБанките, нотариусите и общинските власти ще могат да получат автоматично чрез системата за електронни услуги на НАП изискваните от тях удостоверения за дължими данъци, информират от приходната агенция. 

Възможността за предоставяне по служебен път на въпросните документи ще спести време и необходимостта от посещение в офис на данъчната администрация. От Агенцията уточняват, че към момента удостоверение за наличие или липса на задължения към НАП се изисква от 97 нормативни акта, което на практика означава почти 400 000 издадени удостоверения годишно. Новият модел на обслужване ще бъде представен в поредица от срещи с банковите институции, общинските власти и нотариусите с цел уточняване на техническите параметри на обмена на информация.

Административните органи и възложители на обществени поръчки имат възможност да получат по служебен път данъчните удостоверения от 1 ноември 2016 г.

Източник: НАП

Влезте, за да коментирате

Категории

InBalance

Следвай ни

 Следвай InBalance News във Facebook Следвай InBalance News в Google+ Следвай InBalance News в Twitter Следвай InBalance News в LinkedIn

Популярни тагове