Menu
Счетоводни услуги от ИНБАЛАНС
InBalance News е проект на ИНБАЛАНС България
За да ни се доверите, трябва да ни опознаете!

НАП стартира лотария с касови бележки

  • Написана от 

НАП стартира лотария с касови бележкиОт днес стартира организираната от НАП и Министерство на финансите лотария с касови бележки. Играта, която ще продължи една година, започва на 16 ноември, професионалния празник на данъчната администрация.

Идеята на управляващите за организиране и провеждане на лотарийна игра с фискални касови бележки, което ще стимулира коректното отчитане на оборотите в търговските обекти чрез засилен контрол от страна на гражданите, е част от стратегията за повишаване на събираемостта на приходите и справяне със сенчестата икономика

В стартиралата днес игра ще бъдат раздадени 52 смарт телефона - по един всяка седмица, 12 смарт телевизора - един месечно и една голяма награда - лек автомобил. От НАП информират, че първият печеливш от лотарията ще бъде изтеглен на 20 декември 2015 г. 

Какви са правилата за участниците?

В Лотария с касови бележки на НАП се участва с всяка касова бележка за покупка на стока или услуга, направена след 16 ноември 2015 г. Механизмът на лотарията предвижда еднократно създаване на профил в сайта kasovbon.bg, като касови бележки, без ограничения, се въвеждат на вече регистриран потребител. За да се регистрира касов бон, трябва да се попълнят три елемента: дата, час и стойност на покупката. Колкото повече фискални бонове има регистрирани в профила на участника, толкова по-голям е шансът за награда.

Осевн като талон за участие в играта, касовите бележки могат успешно да ви послужат за по-ефективно управление на личния бюджет и за съпоставяне на цени от различни търговци за еднакви стоки и услуги, напомнят от НАП.

Важното уточнение, което правят от данъчната администрация, е че за да бъде получена наградата, спечелилият я участник трябва да представи касовия бон, затова касовите бележки трябва да бъдат пазени до края на играта. Търговците пък, издали печелившия фискален документ, ще бъдат проверени от НАП. 

От приходната агенция уточняват, че инициативата цели да насърчи потребителите да изискват и пазят касовите бележки за покупките си, като по този начин едновременно ще гарантират правата си при евентуална рекламация на стока, която не отговаря на очакванията им и ще стимулират търговците да платят дължимите си данъци и осигурителни вноски.

Източник: НАП
Влезте, за да коментирате

Следвай ни в социалните мрежи

 Следвай InBalance News във Facebook Следвай InBalance News в Twitter Следвай InBalance News в LinkedIn

Категории

InBalance

Популярни тагове