Menu
Счетоводни услуги от ИНБАЛАНС
InBalance News е проект на ИНБАЛАНС България
За да ни се доверите, трябва да ни опознаете!

Промените в закона за офшорните компании са приети на второ четене

  • Написана от 

Промените в закона за офшорните компании са приети на второ четенеНа второ четене са пирети промените в Закона за икономическите и финансовите отношения с дружества, регистрирани в юрисдикции с преференциален данъчен режим, свързаните с тях лица и техните действителни собственици, по-популярен като Закон за офшорките. 

Проектът на управляващите беше предложен за обществено обсъждане през август 2015 г., внесен за разглеждане в НС през ноември и след гласуването днес ще влезе в сила от 1 юли 2016 година. Законодателната инициатива предвижда значително редуциране на ограниченията пред компаниите, регистрирани в юрисдикции с облекчени данъчни режими. За дружества, дяловото участие в които не е предмет на специална регулация в други закони, се въвежда минимален праг 10 на сто, по отношение на който законът няма да се прилага. Целта е законът да не обхваща минимални участия, с които дружество, регистрирано в юрисдикция с преференциален данъчен режим, или неговите действителни собственици не могат реално да контролират българско дружество или дейност в България.

Съгласно приетите промени се въвежда изискването да се вписват действителните собственици на дружество, регистрирано в юрисдикция с преференциален данъчен режим, когато това дружество пряко или косвено чрез българско дружество осъществява дейност. В Търговския регистър ще бъдат вписвани и други данни като номер в национален регистър, правна форма според националното законодателство, седалище и адрес на управление, представляващи лица - техните имена, гражданство и дата на раждане, както и данни за лицата, контролирани от дружеството, регистрирано в офшорна юрисдикция.

Със законопроекта и мотивите към него можете да се запознаете ТУК

Източник: БТА
Влезте, за да коментирате

Следвай ни в социалните мрежи

 Следвай InBalance News във Facebook Следвай InBalance News в Twitter Следвай InBalance News в LinkedIn

Категории

InBalance

Популярни тагове