Menu
Счетоводни услуги от ИНБАЛАНС
InBalance News е създаден и се поддържа от ИНБАЛАНС България
За да ни се доверите, трябва да ни опознаете!

Доклади на Комисия по бюджет и финанси за второ четене на Закон за счетоводството и законопроектите за промени в ЗАДС и ДОПК

  • Написана от 

Доклади на Комисия по бюджет и финанси за второ четене на Закон за счетоводството и законопроектите за промени в ЗАДС и ДОПКДокладите на Комисията по бюджет и финанси, включващи позицията и предложенията за промени на работната група по проектите на три ключови за бизнеса нормативни акта - новия Закон за счетоводството, законопроекта за изменение и допълнение на Закона за акцизите и данъчните складове и общия законопроект за промените в ДОПК, са публикувани вчера в интернет страницата на НС.

След обсъждане Бюджетната комисия реши от общия проект за промени в ДОПК, предвиждащ изменения и в други данъчни закони, да отпадне спорният текст, предоставящ на НАП възможност да изисква "пояснения на място" от страна в производството по реда на чл. 45 от Административнопроцесуалния кодекс. Предложението за разширяване на правомощията на данъчните при ревизии предизвика остри критики и от страна на бизнеса, и от счетоводителите. 

Пълният текст на доклада относно общия законопроект за изменение и допълнение на Данъчно-осигурителния процесуален кодекс може да бъде видян тук, както и да бъде изтеглен от прикачения по-долу файл.

Бюджетната комисия реши да направи промени и в текста на проекта за изменение на Закона за акцизите и данъчните складове. Докладът с приетите и отхвърлени от работната група предложения може да бъде разгледан тук, достъпен е за изтегляне и от прикачения по-долу файл.

Не на последно място по важност за бизнеса е и текстът на дългоочаквания нов Закон за счетоводството, в който също по предложение на работната група в бюджетната комисия са внесени някои промени. В програмата за работа на комисията второто четене на законопроекта е предвидено за 10 ноември. Докладът за решенията по проекта е достъпен тук и за изтегляне от прикачения файл.

Източник: Народно събрание
Влезте, за да коментирате

Анкета

Знаете ли как влизащият в сила през май 2018 г. нов европейски регламент за защита на личните данни ще се отрази на задълженията ви като работодател.

Категории

InBalance

Следвай ни

 Следвай InBalance News във Facebook Следвай InBalance News в Google+ Следвай InBalance News в Twitter Следвай InBalance News в LinkedIn

Популярни тагове