Menu
InBalance News е проект на Счетоводна мрежа ИНБАЛАНС
Бизнес услуги от ново поколение ► ИНБАЛАНС
За да ни се доверите, трябва да ни опознаете!

Законопроект за изменение на Валутния закон - 13.09.2018 г.

ЗИД на Валутния закон - 13.09.2018 г.Регистрацията и контролът на лицата, които извършват дейност с благородни метали и скъпоценни камъни, да бъдат извършвани от Министерството на икономиката, предвижда законопроект за изменение на Валутния закон, внесен за гласуване в НС на 13 септември 2018 г.

В мотивите към законодателната инициатива е посочено, че прехвърлянето на регулаторни функции към администрация, която провежда и координира държавната политика за защита на потребителите, ще допринесе за адекватното регулиране на икономическите отношения в сектора. 

Друга промяна, предвидена в проекта, е отпадане на разпоредбите, отнасящи се до издаване на потвърждения за внос и сертификати за износ по ССКП за международна търговия с необработени диаманти. Причината е, че от 26 януари 2016 г. страната ни вече не е сред органите на ЕС за целите на Сертификационната схема на Кимбърлийския процес (ССКП) за международна търговия с необработени диаманти, поради което България, съответно Министерството на финансите, вече няма правомощия да издава потвърждения за внос и сертификати за износ на необработени диаманти.

Пълният текст на законопроекта Може да бъде видян тук:

Законопроект за изменение на Валутния закон - 13.09.2018 г.

Източник: НС

 

 

 

Влезте, за да коментирате

Следвай ни в социалните мрежи

 Следвай InBalance News във Facebook Следвай InBalance News в Twitter Следвай InBalance News в LinkedIn

Категории

InBalance

Популярни тагове