Menu
Счетоводни услуги от ИНБАЛАНС
InBalance News е създаден и се поддържа от ИНБАЛАНС България
За да ни се доверите, трябва да ни опознаете!

Проект за промени във Валутния закон предлага мерки за намаляване на администартивната тежест

  • Написана от 

Проект за промени във Валутния закон предлага мерки за намаляване на администартивната тежестЗа обществено обсъждане е публикуван проект на Закон за изменение на Валутния закон, целящ намаляване на административната тежест и разходите за бизнеса и гражданите в съответствие със заложените мерки в Стратегията за развитие на държавната администрация 2014 – 2020.

Авторите на законодателната инициатива предлагат отмяна на регистрационния режим за лицата, които осъществяват дейност по добиване, преработване и сделки с благородни метали и скъпоценни камъни и изделия с и от тях по занятие. Предвижда се да бъде отменено и воденето на регистър от митническите органи за търговските кредити по износа и вноса и за финансовия лизинг между местни и чуждестранни лица. Във връзка с тази промяна ще отпадне и необходимостта от подаването на декларация пред митническите органи.

С проекта, мотивите към него, частичната предварителна оценка на въздействието и становището по нея на дирекция "Модернизация и контрол" към МС можете да се запознаете в интеренет страницата на Министерство на финансите, както и тук:

Срокът за коментари по предложените изменения във Валутния закон е до 29 септември 2017 г.

Източник: МФ

Влезте, за да коментирате

Анкета

Знаете ли как влизащият в сила през май 2018 г. нов европейски регламент за защита на личните данни ще се отрази на задълженията ви като работодател.

Категории

InBalance

Следвай ни

 Следвай InBalance News във Facebook Следвай InBalance News в Google+ Следвай InBalance News в Twitter Следвай InBalance News в LinkedIn

Популярни тагове